Powercharge Energiatárolás Konferencia 2022

A BPS Kft. előadóként vett részt a Power Charge International Zrt. által megrendezett, nagy érdeklődést kiváltó Powercharge Energiatárolás Konferencián, amire 2022. november 23-24. között került sor Egerben, a Hotel Villa Völgyben.

A rendezvény fő témaköre a jelenlegi energiaválság miatt egyre inkább fókuszban lévő napelemes energiatermelés és a napelemmel megtermelt villamos energia tárolása volt.

Részünkről ezen a konferencián is az energiahatékonyság volt a középpontban. Kereskedelmi igazgatónk, Szabó Gábor, előadásában bemutatta, hogy egy elektromos berendezés – jelen példánkban egy szünetmentes áramforrás – üzemeltetése mindig költséggel járt. Egy kevésbé hatékony (magas saját fogyasztású) eszköz esetén néhány év alatt a vételárat jóval meghaladó összeget tehet ki a villanyszámla. Az elmúlt időszakban emelkedett ugyan a berendezések vételára, de az elektromos energia ennél sokkal nagyobb mértékben drágult. Az előadásában rávilágított arra, mibe kerül napjainkban néhány százalékos hatásfok különbség.

További részletekért tekintse meg az előadás anyagát!